Tényleg ennyire uborkaszezon van a fociban, hogy hetek óta az Aranylabda legyen a téma, a csapból is ez folyjon? Szerintem meg nem túl izgalmas az egész felhajtás, fogalmam nincs, 5 vagy 8 vagy 11 éve ki nyert ilyen címeket (úgy rémlik, volt több is, a France Football meg a FIFA díja külön, de mindegy, nincs jelentősége).

Most aztán mindenki meglovagolja a Barca-Real rivalizálást, C. Ronaldóról és Messiről szól minden, pedig... Számomra izgalmasabbak a tétmeccsek, a gólok, mint az ilyen díjak. A legjobb csapatoknak mind van olyan játékosa, aki általában is jól teljesít, és minden évben van pár kimagasló meccse is. Ki mondhatná, hogy Ibrahimovic, Özil vagy Suarez ne tudna nagyot játszani? És akkor kapust, védőt nem is említettem- mintha a világon se lennének.

Tudom, a sajtónak kapóra jön, hogy két sok gólt termelő, technikás futballista harca köré lehet ilyen felhajtást keríteni. De szerintem még nekik is nagyobb élmény lenne egy világbajnoki-cím, egy Bajnokok Ligája-győzelem, mint megkapni az Aranylabdát. Inkább showműsor ez, mint a sporthoz kapcsolódó esemény, sose vitt rá a lélek, hogy a díjkiosztót nézzem. Minek? Még az évnek ebben a szakában is vannak izgalmas sportesemények, akad olyan futballbajnokság is, ami nem áll le, szóval ha jót akarok tenni magammal, ezekre szakítok időt. Az Aranylabda-győztesről szóló híreket úgysem fogom tudom kikerülni, értesülni fogok a szavazás (értjük, szavazás, ahogy gálához illik...) végeredményéről, meg persze a botrányokról is...

Pedig mennyivel jobb inkább a csúcsfocira magára koncentrálni!... Ha ilyen gólok potyognak, a fenébe a díjakkal.