Mit üzen a nagyvilágnak Yanet Garcia idomainak látványos sikere?

mozgás

Az elsősorban megjelenése miatt netes hírességé vált időjárásjelentő villámgyorsan óriási követőtáborra tett szert: 1,7 millió rajongója van az instagramon. Természetesen a hölgy leginkább olyan képeket tesz fel, amiken látványosan érvényesül a feneke. 

Vannak, akik szerint csak implantátumoknak köszönhető a tökéletes forma, míg ő nyilván a sok kemény edzésnek tulajdonítja a hibátlan alakját. Elég sűrűn posztol sportcuccban pózolós, gyúrós fotókat és minivideókat- naná, egyéni szponzora is van, ami több mint érthető, hiszen kiválóan érvényesülnek rajta a szűk felsők és nadrágok.

Szerintem egyértelmű, hogy Yanet valóban nagyon csinos nő, amiben van genetika is, edzés is, no meg az ügyes fotós munkája is. A nagy kérdés az, hogy az egyszeri hobbisportoló meríthet-e inspirációt a hölgy kétségkívül feltűnő megjelenéséből? Ha arra gondol, hogy lám, megéri edzeni mert a jó adottságú nőből nagyon csinos lehet, akkor igen. Ha viszont egy olyan "álomalakot" próbál elérni, amit a sztárok némelyike villant, akkor tévúton járhat.

Nem lehet és nem is kell egy fiatal, jó géneket öröklő és komoly stáb által segített és menedzselt celebbel versengeni, aki a megjelenéséből él, tehát nyilvánvalóan ennek rendel alá mindent. Egy átlagember, akinek belefér heti 2-3 futó- vagy edzőtermi alkalom, netán egy jóga- vagy aerobicóra, az elsősorban magához képest tud fejlődni, de ha Yanet Garcia feneke lesz a mérce, akkor hamar elvesztheti a kedvét. 

Ettől még persze lehet törekedni a fejlődésre, az ember bátran kitűzhet maga elé célokat. Nekem férfiemberként nem Yanet feneke a példa, de kétségkívül ismerek olyanokat, akikhez szeretnék jobban hasonlítani. Mégis, ha azon gondolkodok, megérte-e elkezdeni rendszeresen sportolni, nem kigyúrt hírességek fotóit nézegetem, hanem a sajátjaimat. A régieket!... Mert azokon bőven le tudom mérni, mekkorát változtam. 

Nem fognak milliók követni az instagramon, de ezt éppenséggel túlélem. Legalább nem kell megfelelni mások elvárásainak, akik tökéletes külsőt várnak el tőlem. Azt gondolom, a csak képekről, tévéből ismert "hibátlan" emberek tényleg rombolhatják az önképet, ám azt is csak póznak tartom, amikor "bátor" emberek feltesznek magukról képet, ahol láthatóak a ráncaik, kisebb zsírpárnáik. Ha ilyenre vagyok kíváncsi, elég belekukkantanom a tükörbe. Engem az nem inspirál, hogy más sem tökéletes, mert erre akkor is rá lehet jönni, ha nem becsukott szemmel megyek végig az utcán.

Ha valakinek pont Yanet Garciára van szüksége, akkor nosza, lehet követni. Abban nem vagyok biztos, hogy mindenkinek pont olyan jól fognak állni a színes cicanadrágok mint neki, de nyugtasson meg mindenkit a tudat, hogy neki kötelesség az, ami számunkra kikapcsolódás, lazítás, örömforrás: a mozgás.