Sokak életében a mostani foci EB lesz az első alkalom, hogy a magyar válogatottnak drukkolhat a legjobbak közt. Én már öregebb vagyok, én nosztalgiával gondolhatok azokra az időszakokra, amikor ez nem volt ekkora szenzáció- 78-ban, 82-ben, 86-ban is VB-szereplő volt a magyar csapat. Aztán a folytatást mind ismerjük.

Nem játszom el a hurráoptimistát, éppenséggel ezen a blogon is szoktam a nyelvem köszörülni a hazai focihelyzeten. De most, amikor közeledik a nagy torna, igyekszek visszaváltozni igazi lelkes focidrukkerré. Én még emlékszek rá, milyen érzés az.

Jegyezzük meg, ez nem csak annak a fiatalabb drukkergenerációnak szenzáció, aki maximum Puskás nevét ismeri, meg a mexikói 0-6 miatt kesergő öregek sirámait hallhatta. Vélhetően Európa-szerte felfigyeltek a magyarok váratlan kijutására.

Hogy egy példát mondjak rá, hol is tart ma a magyar foci presztízse: az UEFA-ranglistán hátul kullogó országok csapatai számára jóval korábban indul a nemzetközi kupák selejtezősorozata. A mieink június végén már pályára lépnek, egy hét múlva jön a visszavágó- az EB döntőjét pedig július 10-én rendezik. Tehát miközben az egész világ a nagy tornára figyel, az azeri, kazah, máltai csapatok mellett a magyarok is pályára lépnek. És nincs kizárva, hogy egy magyar klubcsapat előbb esik ki, mint hogy vége lesz az Európa-bajnokságnak!

Na innen szép meglepetést okozni! A görögök is nyertek már EB-t, a Leicester City a Premier Ligát, hát akkor miért ne várnánk csodát a magyar focistáktól? Nos, talán azért, mert láttuk őket a macedón meg hasonszőrű riválisok ellen a klubjaikban. Szóval léteznek csodák, de ekkorák? 

Ez a kérdés, a csattanós választ majd Dzsudzsákék adhatják meg. Bevallom, én is nézem a meccseket majd, szurkolok is, és egy picit reménykedek is. Mint sok más a magyar focin élcelődő ember, nem a foci ellen, hanem a foci jobbítása érdekében mutatok rá a problémákra. Nyilván nem miattam jutott ki a válogatott, de az se segít, ha a csődtömeget ajnározzuk. Van bőven tennivaló, javítanivaló a fociban, de egy pár nap erejéig nyugodtan lehetünk önfeledt drukkerek, akik minden kis sikernek örülünk. 

Kívánom, hogy minél tovább jusson el a magyar csapat! Be szép lenne, ha előbb potyognának ki a magyar klubok, mint a válogatott az EB-n, mert ez azt jelentené el, hogy nagy-nagy sikert érnének el a mieink.