Nem tudom, létezik-e még sport, amit annyira jó nézni, mint a szörföt. Talán űzni még vagányabb; de míg a videomegosztókon levő számtalan sportvideónak egy töredéke tud lekötni, egy izgalmas szörfös anyaggal szívesen bámulok. Nagyon jól néznek ki a szuperlassítások vagy a drónos videók is, tehát többféle technikával készített klipek is lehetnek ütősek, ha a szörf a téma.

A szörf egyébként nagyon nyarat idéző sport, ezekben a hónapokban még szívesebben játszok el a gondolattal, milyen lenne egy deszkával meglovagolni a hullámokat valami trópusi tengeren. Tulajdonképpen nem olyan vészes dolog elkezdeni, sok nyaralóhelyen lehet befizetni egy tanfolyamra- biztos nagy élmény, amikor az ember először fel tud állni pár másodpercre, és érzi, ahogy a víz tetején siklik. Az sem számít, hogy a hullám aprócska, és tényleg csak párszor jön össze ez a siker.

Mint minden sportban, itt is gyakorlat teszi a mestert. Csak hát mennyire más buli az, amikor az edzés is ennyire jó: ilyen körülmények közt azért nem olyan hiteles a panaszkodás, hogy az ember kivan a kemény munkától...