Két dél-amerikai rangadón vagyunk túl, de az egyeneses kieséses szakasz első meccsei nem igazán kápráztattak el.

A brazilok eddig sem voltak lehengerlőek, de Chile olyan ellenfélnek tűnt, aki ellen lehetett volna erőt demonstrálni. Ehhez képest két kapufán múlt a házigazda búcsúja, mert a hosszabbítás utolsó percében és az utolsó tizenegyesnél is velük volt Fortuna.

Nem tudom igazán hová tenni a brazil válogatottat. Akad sztár is a keretben Neymar személyében, illetve ott van még pár remek képességű focista, de az együtt egész valahogy teljesen átlagos csapatnak tűnt. Nem voltak nagy cselek, szép átlövések, átütő támadójáték- inkább esetlegesnek tűnt minden. Egy öngóllal vezettek, egy nagy védelmi hibát vétve engedték kiegyenlíteni a lelkes chileieket, és aztán a meccs második félideje meg a hosszabbítás már nem volt nagy örömfoci.

Láttunk már kínlódva világbajnoki döntőig jutó csapatot, és a brazilok esetén sincs kizárva, hogy eljutnak odáig, de ettől többet vártak a hazai szurkolók is, és persze mi, semleges nézők is. A meccs ugyanis nem nagyon tudott lekötni...

Ráadásul egy lendületben levő Kolumbia vár rájuk a következő körben. Őszintén szólva nem lepődtem meg, hogy Suarez nélkül gyengébb lesz Uruguay, de azt viszont jó volt látni, hogy a kolumbiaiak nem emiatt jutottak tovább, hanem egyébként is ötletesen, jól játszottak, szép gólokat szereztek.

Még azt sem gondolom, hogy Brazília stílusa kevésbé fog nekik feküdni, mert kissé szertelennek tűnt a házigazdák védelme a nagy nevek ellenére. Ebből bizony még bőven lehet nagy meglepetés, Kolumbia elődöntőbe jutása ugyanis szerintem feltétlenül annak számítana. A tegnapi meccs után szimpatizálok is velük, meglátjuk, meddig tart ki a lendület.

Ma egy erősebbnek és egy gyengébbnek tűnő oárosítás vár ránk, de a tegnapi eredmények után inkább nem tippelnék, melyik lesz a jobb meccs. Megérzésem az, hogy Hollandia legyőzi Mexikót, a görögök viszont bármennyire harcolnak, a szerencséjük már nem lesz elég Costa Rica ellen. Azért kemény, kínlódós meccsekre számítok, de hátha rámcáfolnak a csapatok, és végre jön a látványos foci...