Minden sportágnak szüksége van legendákra- a Bajnokok Ligájában az egyik 1999-ben született.

Az Európa Kupa, vagyis ahogy mi emlegettük, a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) volt a második világháború után a legrangosabb nemzetközi klubtorna. A korai időszak legendája a Real Madrid dominanciája volt- Di Stefano, Kopa, Rial, Gento és persze Puskás! Micsoda csapat, micsoda eredmények! Például a Frankfurt elleni döntő, amikor 7-3 nyert a Real, Puskás 4 góljával.

1992-től alakult át a sorozat Bajnokok Ligájával, megváltozott a lebonyolítás, de alapvetően mégiscsak olyan volt ez, mint egy módosított BEK. Azért jó csapatok játszottak döntőt, jó meccsek is voltak, de... 1999 az mégiscsak egészen különleges döntőt hozott.

Igazi klasszikus párosításra került sor: a Bayern München és a Manchester United került össze, a meccsre a barcelonai Nou Camp stadionban került sor. A MU remek évek zárt, bajnokságot és FA-kupát nyert, a BL-ben is remekül menetelt. Ám ezen a meccsen csak szenvedett. A Bayern korán vezetést szerzett, helyzeteket dolgozott ki, úgy festett, a manchesterieknek az év legfontosabb meccsén állt meg a tudománya. Teltek a percek, végül a két csődöt mondott csatárt is lecserélte Ferguson, és beküldte Teddy Sheringhamet és Ole Gunnar Solksjaert.

Amikor lepörgött a kilencven perc, még a bajorok vezettek. A sportok egy részében az az izgalmas, hogy tudni lehet, 60, 30, 10 másodperc van már csak hátra a meccsből, addig kell futni az eredmény után. A fociban pedig az az izgalmas, hogy nem lehet tudni, mennyi van még. Collina három percet hosszabbított, és az angolok a 91. percben szöglethez jutottak, még a kapus, Schmeichel is felment. És megtörtént a csoda, Sheringham közelről betalált!

A stadion felrobbant, és a MU szurkolói bíztak benne, lesz még folytatás. És a csapatuk is hitt ebben, a 93. percben újabb szöglet után Sheringham lefejelte a labdát Solksjaer elé, aki a kapuba pöckölte azt. Ami az egyik oldalon varázslat és boldogság, a másik oldalon megsemmisülés. Az angol kommentátorok fantasztikusak voltak, libabőrös lesz az ember az utolsó perceket hallgatva.

És persze emlékszem, a tévé előtt ültem és bosszankodtam. Én az angoloknak szurkoltam, és már arra gondoltam, elkapcsolok. Nem tettem meg, és jól döntöttem...

Hát, így születnek a legendák... És ezért lesz minden Bayern München-Manchester United párharcnak pikantériája, amíg világ a világ. Mit ad isten, idén is találkoznak a legjobb 8 között...