Nehéz hova tenni a tegnapi éjszakai Denver Broncos- Kansas City Chiefs meccset. A Chiefs hazai pályán 14 ponttal meglóg, aztán ügyesen annyiszor és úgy adja oda a labdát az ellenfélnek, hogy az meccsben tud maradni, majd végül váratlanul győz is.

Előtte persze még volt ez-az. Az idén döcögősen indult Broncos támadóegység agya, Peyton Manning most is dobott egy interceptiont, amit a Chiefs fiatal védője, Peters vissza is tudott hordani. Akkor még minden oly szépnek látszott!

De az a Chiefs, ami jellemzően a labda őrzésében volt erős, ezen az estén ötször vesztette el azt. Fumble és interception "színesítette" a teljesítményüket, Manningék pedig szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, és ott lihegtek a Chiefs nyomán, akik két és fél perccel a vége előtt tudtak csak egy touchdown előnyt szerezni.

A Broncos ezek után egy mintaszerű támadást vezetett, és 36 másodperccel a meccs vége előtt ki is egyenlítettek. Lélekben mindenki felkészült a hosszabbításra, mert fél perc elég kevés idő a pontszerzéshez. 

A denveriek védelmének viszont ennyi sem kellett: a Chiefs egy teljesen értelmetlen futójátékot hívott a bevált időhúzó "térdelés" helyett, sztárjuk, Jamaal Charles elvesztette a labdát, a Broncos pedig köszönte szépen az ajándékot, és megnyerte a meccset.

Köztudott a hazai NFL-rajongók világában, hogy a meccsek javarészét közvetítő Faragó Richard Chiefs-drukker, így élőben hallhattuk, mint megy át riporterből kesergő szurkolóvá. Őszintén szólva tökéletesen megértettem a sirámait, ilyen balek módon elbukni egy rettentően fontos csoportmeccset igencsak demoralizáló. 

Vannak csapatok, amelyek egyszerűen nem tudnak átlépni a saját árnyékukon, és a Chiefs évek óta ilyen. Rendben van, a Broncos és a Chargers is erős csoportrivális, de aki a végső győzelemről álmodik, annak így is, úgy is lesz komoly ellenfele. Ám a Chiefs mindig valahogy a legrosszabb pillanatban mond csődöt- két éve például a rájátszásban sikerült 28 pontos előnyt eltapsolniuk. És az ilyen hazai vereségek után meginog a hite a csapatban mindenkinek, noha csak a második fordulóban járunk. Ez a csalódottság tükröződik Alex Smith arcán is, amikor rájön, megint elment egy hajó...